1. Home
  2. Award 2022
  3. Hospitality
  4. Juzhen Huiyuan, creating a transparent and smooth visual effect

Juzhen Huiyuan, creating a transparent and smooth visual effect

ASKETE

Hospitality  /  Completed
ASKETE

This project is located in the core of Beijing, the capital of China. As the ancient capital of six dynasties, Beijing enjoys a profound history and an extraordinary position in the catering industry. At the same time, Beijing, an international metropolis, owns the world's top modern catering with excellent supporting. Given the impact of the global epidemic on brick-and-mortar restaurants in past few years, proprietors hope to find new ways to solve the current dilemma. In this connection, the problem faced by the designer of this case is not only finding ways to break the separation between classical and modern catering and enhance customers’ dining experience, but an exploration of how to provide support for physical catering in the post-epidemic era of economic development. The special feature of this project lies in that it is not located in the street, but in an office building. Therefore, the design team first proposed the concept of new business catering format. The overall use of Chinese red and international gray as the main colors makes the space full of eastern sentiment and western elegance. Through the spiritual aspect of fuzzy boundary, we find ways of commercial co-prosperity and break the boundary between people, so that we can strive to deduce the beauty of cultural integration throughout the ancient and modern times. The project is close to Gui Jie, a well-known food street in Beijing. The designers combine the local culture of old Peking with the international business style from the consideration of solving specific problems of the owner and exploring the responsibility of a future catering industry. Furthermore, the designers draw lessons from traditional Chinese medicine treatment for targeted process adjustment, summarizing customer’s favorite color, style, lines, lighting, perspective, space, touch, soft-packing, hearing and feeling to realizing the value of design through finding resonance of artistic conception from psychological level. This project creates a special catering format, aiming at the interaction between white-collar customers and enterprises, providing rich diversified and flexible space forms. The same space can instantly change into different modes of group dining, quiet space, small private room, meeting space, entertainment space and so forth. The six private rooms vary in size to meet the dining demands of various types of customers. The two halls can be divided into a number of private rooms, combining for different need such as catwalk shows or big group meals. There are nine seating areas in one single booth area to provide separate private dining experience. The designers cleverly designed the unused elevator hall into an area that not only maintains the function of carrying and transporting but also meets the needs of small solo exhibitions of artists. With different exhibition stand, it can be arranged for different needs. In addition, the design maximizes the use of space which has no clear boundary and can be personalized according to different use needs. This is a typical old restaurant. The 1800 square meters’ space is located on the second floor of the office building, with special geographical location and very harsh original building conditions - poor lighting, low elevation, most of the indoor ceiling can only be 2.6m, the lowest one is only 2.4m, which has great restrictions on design and aesthetics. To solve the problem of constricted indoor height, the designers use mirror, matte surface and other surface treatments to create a transparent and smooth visual effect. At the same time, the designers check at each level about lighting design, hydraulic, electrical, bricklayer, stainless steel, stone, wood decoration, leather carving, lamps, hardware and other dozens of hundreds of material processes, so that provide all-round protection. In addition, considering owner’s needs of reuse in the future, the designers decorate the wall with assembled metope integrated materials and do modular design to make sure that the decorations are easy to disassemble later.

Credits

 Beijing
 China
 Confidential
 01/2022
 1800 mq
 Tingyu Liu
 Chao Zhou, Chuling Yang
 Three Images

Curriculum

ASKETE has a young creative team. It is a new interior design company based on both local and world. We advocate that design should start from "content", focus on the integration of new business models, empower traditional enterprises to upgrade, provide more possibilities for offline new economy and deliver a better life for the society.

Community Wish List Special Prize

Contribuisci con il tuo voto

Votazioni chiuse

Tag

#Shortlisted #Cina  #Pechino  #Legno - Vetro  #Tessuto  #Ristorante  #Rivestimento in sughero  #Beijing  #Acciaio inossidabile  #Pavimentazione in legno  #ASKETE 

© Maggioli SpA • THE PLAN • Via del Pratello 8 • 40122 Bologna, Italy • T +39 051 227634 • P. IVA 02066400405 • ISSN 2499-6602 • E-ISSN 2385-2054